Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
450
g champagne
lub 450 g espumante - 8 folhas de gelatina neutra
- 300 g água
- 200 g açúcar
- 4 vagens de cardamomo abertas
- 200 g frutos vermelhos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Risoto à alentejana
30 min
Gelado de menta
12 godz.
Bolo de crepes com avelãs caramelizadas
55min
Sumo estimulante
5min
Terrine de fígados e carne picada
13h
Escabeche de pernil - TM31
10 godz.
Smoothie rico de citrinos
10min
Massa com espargos e frango
50min
Waffles em frasco
20 min
Cocktail de maracujá
5min
Batido de bolachas de cacau
5min
Gelatina arco-íris
7 godz.