Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
450
g champagne
lub 450 g espumante - 8 folhas de gelatina neutra
- 300 g água
- 200 g açúcar
- 4 vagens de cardamomo abertas
- 200 g frutos vermelhos frescos
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tarte gelada de limão
8h
Gelado de café
8h
Pasteta
2u.
Chutney de citrinos
1h 30 min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min
Crumble de noz com gelado de baunilha e molho de chocolate
40min
Gelado bom
10 Std.
Gelado de nata
8h
Tempestade de café
10min
Smoothie de nectarina e amora
5 Min
Gelatinas de leite
7 Std. 30 Min
Tarte gelada de leite condensado
12h