Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme inglês de coco
- 100 g natas
- 200 g leite de coco
- 3 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 1 lima, só a raspa
Soufflé
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 150 g manga pouco madura cortada em pedaços
- 20 g rum
- 240 g leite
- 60 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 5 gemas de ovo
- 30 g farinha tipo 55
- 7 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Mousse de três chocolates
6 Std. 20 Min
Tarte gelada de limão
8h
Mince pie
10 Std.
Pastelera de choclo (pudim de milho)
1h
Bombons de gelado de menta
14h
Zabaione
15 Min
Merengue de cacau
2 Std. 15 Min
Cobertura de mousse de chocolate
15 Min
Rocky road
8h
Cassata de avelã e chocolate
8h
Rosbife com molho de manga e malagueta
2 Std. 45 Min
Marquise de chocolate
3 Std.