Urządzenia i Akcesoria
Pflaumenmus aus dem Backofen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
5 Schraubgläser
Składniki
-
2500 g Zwetschgen, entkernt, halbiertPflaumen entkernt, halbiert2500 g
-
Zucker500 g
-
Zimt2 TL
-
Nelken gemahlen½ TL
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
2608 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
10.3 g
Węglowodany
148 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frisch gestrichen
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 Min
Johannisbeergelee
25 Min
Pflaumenkompott
20 Min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 Min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Zwetschgenmus
1 Std.
Birnenkonfitüre
20 Min
Quittenlikör
25 Min