![Pflaumenmus aus dem Backofen Pflaumenmus aus dem Backofen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE12DFC7-B217-435B-A408-C697CE9DEDB3/Derivates/FC8A91D2-3DA7-43BB-80CC-C8FEB48DC6A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2500
g Pflaumen, entkernt, halbiert
lub 2500 g Zwetschgen, entkernt, halbiert - 500 g Zucker
- 2 TL Zimt
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2608 kJ / 624 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 Min
Pflaumenkompott
20 Min
Zwetschgenmus
1 Std.
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Pflaumensirup
25 Min
Johannisbeergelee
25 Min
Apfelrotkohl aus dem Glas
1h 20min
Grapefruitgelee
30 min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min