Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 50 g Zitronensaft
- 60 g Apfelsaft
- 8 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 2 säuerliche Äpfel (300 g), z.B. Elstar, in Stücken
- 500 g Rote Bete, roh, in Stücken
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- 200 g Feta, zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 509 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10 min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 min
Fenchel-Apfel-Salat
10 min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30min
Möhren-Apfel-Rohkost auf Chicorée
15min
Grünkohl-Apfel-Salat
40min
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
10 min