Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 oz daikon (Japanese radish), peeled. ends trimmed, quartered if necessary to fit blade width
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- ½ oz fresh ginger, thinly sliced
- 5 garlic cloves
- 2 tbsp Chinese five spice
- 1 tsp ground cardamom
- 2 heaping tbsps beef stock paste
- 45 ½ oz water
- 1 tsp salt
- 2 tsp fish sauce
- 24 oz shaved beef steak
- ½ oz fresh cilantro leaves, thinly chopped
- 1 spring onion, thinly chopped
- 3 ½ oz bean sprouts, fresh
- 1 fresh red chili, thinly sliced
- 2 tsp chili sauce (opcjonalnie)
- 4 tsp hoisin sauce (opcjonalnie)
- 1 lime, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 720.4 kJ / 172.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1546.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Fricassee
50min
Southern Potato Salad
1h 15 min
Carnitas
Brak ocen
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Ube Coffee
10 min
Potato Pancakes
45min
Orange Herb Chicken and Rice
50min
Kiwi Sour
10 min
Steamed Chocolate Lava Cakes
2h 55min
Skinny Strawberry Acai Lemonade
10 min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Patty Melt
1 godz. 5 min