
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 oz daikon (Japanese radish) peeled. ends trimmed, quartered if necessary to fit blade width
- 6 oz yellow onions cut into pieces
- ½ oz fresh ginger thinly sliced
- 5 garlic cloves
- 2 tbsp Chinese five spice
- 1 tsp ground cardamom
- 2 heaping tbsps beef stock paste
- 45 ½ oz water
- 1 tsp salt
- 2 tsp fish sauce
- 24 oz shaved beef steak
- ½ oz fresh cilantro leaves thinly chopped
- 1 spring onion thinly chopped
- 3 ½ oz bean sprouts, fresh
- 1 fresh red chili thinly sliced
- 2 tsp chili sauce (opcjonalnie)
- 4 tsp hoisin sauce (opcjonalnie)
- 1 lime cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 172.2 kcal / 720.4 kJ
- Białko
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 1546.6 mg