Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-fermentación
- 45 g de harina de trigo sarraceno, casero o certificado sin gluten
- 30 g de harina de arroz, casero o certificado sin gluten
- 85 g de agua
- 10 g de levadura fresca, o levadura seca
Masa
- 500 g de agua
- 10 g de levadura fresca, o levadura seca
- 20 g de psyllium
- 500 g de harina sin gluten
- 1 cdita de sal
- 2 cditas de aceite vegetal, para engrasar
- 1 cda de leche, para cepillar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 514.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas (sin gluten)
1h 20min
Pan de molde sin gluten
1h 30min
Galletitas saladas de hierbas y sésamo
30min
Harina de arroz
5min
Harina sin gluten para todo uso
5min
Huevos de Pascua con confites de chocolate
20min
Bolillo sin gluten
2h
Baguette sin gluten
2h
Leche de coco
5min
Dulce de leche
50min
Pan sin gluten
1h 40min
Calas de New Orleans (arroz frito)
1h