Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lentejas, remojadas durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de garbanzos secos, remojados durante al menos 8 horas o toda la noche, escurridas
- 100 g de hojuelas de avena
- 320 g de agua
- 25 g de psyllium
- 60 g de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), y más para cubrir
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 10 g de vinagre de sidra
- 30 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 530 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 182.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza de masa de coliflor con garbanzos
1 godz. 10 min
Muffins de zucchini y queso
40min
Tahini
25min
Panecillos de lino y chía
40min
Harina sin gluten para todo uso
5 min
Pan brioche sin gluten
2 Std. 50 Min
Pan de plátano saludable
1 godz.
Leche de coco
5 min
Crackers de semillas
50min
Pan de trigo sarraceno, chía y semillas
1 godz. 30 min
Queso crema casero
40min
Pan de almendras, nueces y harina de coco
50min