Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso cheddar, cortado en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 diente de ajo
- 10 - 15 g de jengibre, en rodajas (2 mm)
- 150 g de cebolla morada, en rodajas
- 150 g de calabacita, en julianas
- 150 g de zanahoria, en julianas
- 1 de chile verde, en rodajas
- 4 - 6 pizcas sal
- 300 g de camarón crudo grande
- 1 pizca de pimienta molida
- 100 g de jitomate cherry, cortados a la mitad
- 1 pizca de azúcar
Polenta
- 500 g de agua
-
2
cucharadita colmada de caldo de verduras en pasta
lub 2 cubos de caldo de verdura - 500 g de leche
- 200 g de polenta, (aprox. 4-5 minutos de cocción)
- 60 g de mantequilla, cortado en trozos
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 7953 kJ / 1900 kcal
- Białko
- 82.6 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 133.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.9 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 3549.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papa y poro
40 min
Pollo a la paprika en olla
45 min
Lasaña a la boloñesa.
3h
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1h
Ceviche de tomate
15 Min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 min
Cazuela de requesón
45 min
Frittata de calabaza y ricotta
40 min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Empanadas de papa y betabel con salsa de yogur TM6 (Pelar)
1h
Ensalada César
20 min
Marinada de pescado a la ciénega
10min