Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 500 g linguiça calabresa, cortada em pedaços
- 300 g água
- 25 g açúcar demerara
- 15 g fermento biológico fresco
- 600 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de sementes de erva-doce
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1399.2 kJ / 334.4 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 974.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de frutos do mar
Brak ocen
Molho quatro queijos
20 Min
Molho de alcaparras
Brak ocen
Caipirinha frozen
Brak ocen
Bolinho de arroz com calabresa
35 Min
Sorvete de milho verde
8 godz. 50 min
Manteiga de coco
Brak ocen
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Creme de milho verde
25min
Empadão do mar
1 Std. 35 Min
Sorvete de flocos
4 godz. 25 min
Sorbet de frutas
5 Min