Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga, mais q. b. para untar
- 1 dente de alho
- 3 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 80 g tomate seco, sem o líquido
- 300 g abobrinha italiana, cortada em pedaços
- 3 ramos de tomilho fresco, somente as folhas
- 3 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino em pó
- 300 g água
- 25 g açúcar demerara
- 15 g fermento biológico fresco
- 600 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- q.b. flor de sal para temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1044.3 kJ / 249.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 604.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto milanese
25min
Cuscuz de camarão
Brak ocen
Molho oriental
Brak ocen
Molho de alcaparras
Brak ocen
Sorbet de banana com flocos de chocolate
5min
Salada com Camarão e Manga
2h 20 min
Folhados de Peru
Brak ocen
Granola de Castanhas
50min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Manteiga de coco
Brak ocen
Frozen de maracujá
10 min
Sorvete de baunilha
Brak ocen