Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g manteiga sem sal, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 60 g leite de coco
- 50 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco granulado - 400 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- 250 g leite condensado
- 120 g coco seco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro de colher
20 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Pamonha
1h 40min
Canjica
13h 35min
Pudim de leite condensado
4h
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Coxinha de frango
1h 45min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Creme de milho verde
25 Min
Polenta
40min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min