Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g manteiga sem sal, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 60 g leite de coco
- 50 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco granulado - 400 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- 250 g leite condensado
- 120 g coco seco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 min.
Pavê de morango
2h 45 min.
Sequilhos
1j
Curau de milho verde
30 Min
Brigadeiro de colher
20 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Pastel de carne
3h 15min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Molho vinagrete
15 Min
Bolo de milho cremoso
45 Min