Ajvar (peberfrugt og aubergine dip)

Ajvar (peberfrugt og aubergine dip)

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
490 g

Składniki

Ajvar (peberfrugt og aubergine dip)
  • røde peberfrugter (omkring. 420 g), i halve uden kerner
    2
  • aubergine (omkring. 350 g), halveret på langs
    1
  • ekstra jomfruolivenolie
  • fed hvidløg
    1
  • rød chili, frisk
    1
  • kalamata oliven, udstenede
    6
  • bredbladet persille, frisk
    4 kviste
  • havsalt
    2 knivspidser
  • røget paprika, stødt
    2 knivspidser
  • citronsaft
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 490 g

Sód 404 mg
Białko 10 g
Kalorie 2656 kJ / 635 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 24 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie