Bagt helside af laks med yoghurtdressing

Bagt helside af laks med yoghurtdressing

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portioner

Składniki

Laks
  • laksefilet, frisk, med eller uden skind (ca. 1,2 kg), med skind
    1
  • havsalt
    1 - 2 knivspidser
  • sort peber, stødt
    1 - 2 knivspidser
  • ekstra jomfruolivenolie
    1 spsk
Yoghurtdressing
  • fed hvidløg
    1
  • havsalt
    ½ tsk
  • yoghurt naturel
    200 g
  • tahini
    50 g
  • citron kun juice
    ½
Valnøddestopping
  • valnødder, uden skal
    80 g
  • koriander, frisk kun blade
    20 g
  • mynte, frisk kun blade
    2 kviste
  • rød chili, lang udsået, hvis det foretrækkes, og skåret i halve
    1 - 2
  • løg, brune
    ¼
  • citronsaft
    30 g
  • sumak valgfrit
    1 tsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    2 tsk
  • havsalt
  • sort peber, stødt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1466 mg
Białko 39 g
Kalorie 1979 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie