Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Pancakes
- 60 g butter, unsalted
- 285 - 425 whole milk (see Tip)
- 2 eggs, large
- 30 g sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 tsp psyllium husk powder
- ½ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 2 oz butter, unsalted, plus extra to fry
- berries, mixed, fresh, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 553 kJ / 132.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 214.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1h
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
1h 20 min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Gluten-free mini pizzas
2h
Milk chocolate bars
Brak ocen
Gluten Free Brownies
1h 20 min
Gluten-Free Chocolate Fruit Oatmeal Muffins
30min
Gluten free lamingtons
1h 30min
Protein Boosted Waffles
25 min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30min