Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 200 g quinoa, white
- 100 g chia seeds
- 200 g cornstarch
- 100 g arrowroot flour
Pancakes
- 60 g butter, unsalted
- 285 - 425 whole milk (see Tip)
- 2 eggs, large
- 30 g sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 tsp psyllium husk powder
- ½ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 2 oz butter, unsalted, plus extra to fry
- berries, mixed, fresh, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 553 kJ / 132.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 214.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoked Salmon Lemon Pasta Second Bowl
35min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1u.
Gut Immunity Shot
5 Min
Gluten Free Pancakes and Waffles
45 min
Gut Immunity Shot
5 Min
Flower Pot Egg Pudding
3h 15min
Toasted Coconut Coffee
10min
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1h 15min
Orange and Pear Pavlova (TM6)
5h
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20min
Brownie Cookie Bars
50min