Gluten Free Pancakes and Waffles
TM6 TM5

Gluten Free Pancakes and Waffles

5.0 (4 oceny)

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour

  • 200 g quinoa, white
  • 100 g chia seeds
  • 200 g cornstarch
  • 100 g arrowroot flour

Pancakes

  • 60 g butter, unsalted
  • 285 - 425 whole milk (see Tip)
  • 2 eggs, large
  • 30 g sugar
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tsp psyllium husk powder
  • ½ tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract, natural
  • 2 oz butter, unsalted, plus extra to fry
  • berries, mixed, fresh, to serve

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
553 kJ / 132.2 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
6.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2 g
Sód
214.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy