Gluten Free Pancakes and Waffles

Gluten Free Pancakes and Waffles

5.0 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour
  • quinoa, white
    200 g
  • chia seeds
    100 g
  • cornstarch
    200 g
  • arrowroot flour
    100 g
Pancakes
  • butter, unsalted
    60 g
  • whole milk (see Tip)
    285 - 425
  • eggs, large
    2
  • sugar
    30 g
  • baking powder
    1 tbsp
  • psyllium husk powder
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • butter, unsalted (from cows' milk) plus extra to fry
    2 oz
  • berries, mixed, fresh to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 214.7 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 553 kJ / 132.2 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...