Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g white rice flour
- 200 g gluten-free rolled oats
- 60 g tapioca starch
- ½ tsp xanthan gum
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp salt
- 170 g unsalted butter, diced
-
185
g golden brown sugar
lub 185 g dark brown sugar - 115 g sugar
- 45 g plain Greek yoghurt
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 285 g dark chocolate chips, gluten free
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 571.6 kJ / 136.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 99.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Sponge Cake
1h 10 min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 min
Gluten Free Dinner Rolls
1h 55min
Almond tortillas
1h 30min
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Almond Chocolate Torte Second Bowl
45 min
Rainbow Cake
2u. 45min
Gluten Free Brownies
1h 20 min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies
2h
Gluten free tortillas
40 min
Gluten-free Pizza Two Ways
2u. 45min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 min