Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jamón serrano
- 2 huevos duros
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cebolla
- 170 g de harina
- 800 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal (ajuste al gusto)
Para rebozar y freír
- 4 huevos
- 200 g de pan rallado
- aceite de oliva virgen extra abundante (para freír)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 312.2 kJ / 74.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 130.1 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho
10 Min
Bechamel
15 Min
Salsa de tomate
40min
Natillas
40min
Albóndigas en salsa española
55 min
Flan
5 Std. 30 Min
Bizcocho de limón
2h
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Lasaña boloñesa
2 Std. 30 Min
Masa para empanada con levadura
1 Std. 20 Min
Tortitas americanas
40min
Bizcocho de yogur
1h 40min