Tarta fría de espárragos y guisantes

Tarta fría de espárragos y guisantes

4.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

Masa
  • 200 g de harina integral
  • 80 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 60 g de agua muy fría
  • ¼ de cucharadita de sal
Relleno
  • 3 hojas de gelatina
  • 300 g de agua (y algo más para hidratar)
  • 500 g de espárragos verdes frescos (finos)
  • 100 g de guisantes congelados
  • 250 g de queso ricota
  • 1 cucharada de piel de limón rallada
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 70 g de leche
Terminación
  • 5 - 6 ramitas de cebollino fresco
  • 50 - 60 g de queso feta desmenuzado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 472.5 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1566 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...