Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Oregano (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 500 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 20 g Olivenöl
- 1 EL Maisstärke
- 200 g Wasser
- 150 g Vollrahm
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 600 g Kartoffel-Gnocchi, frisch
- 1 Bio-Zitrone, ½ abgeriebene Schale
- 2 Zweigchen Oregano, Blätter abgezupft
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 598 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 min
Gemüsewähe
1h
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Risotto Cinque P
30 min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40 min
Ofenguck mit Zucchetti
1 godz. 10 min
Lasagne verdi
1h 15min
Hörnliauflauf
50 min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35 min
Älpler-Gratin
50 min
Lauch-Penne-Pot
30 min
Vegetarische Carbonara
30 min