Gnocchi-Gratin mit Lauch
TM6 TM5

Gnocchi-Gratin mit Lauch

4.3 (265 ocen)

Składniki

  • 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
  • 1 Knoblauchzehe
  • ½ Bund Oregano (ca. 10 g), Blätter abgezupft
  • 500 g Lauch, in Stücken (3 cm)
  • 20 g Olivenöl
  • 1 EL Maisstärke
  • 200 g Wasser
  • 150 g Vollrahm
  • 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • 600 g Kartoffel-Gnocchi, frisch
  • 1 Bio-Zitrone, ½ abgeriebene Schale
  • 2 Zweigchen Oregano, Blätter abgezupft
  • 2 EL Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2497 kJ / 598 kcal
Białko
17.9 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
30 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy