Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinat
- 100 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 1200 g Blattspinat, tiefgekühlt, aufgetaut, abgetropft (ergibt ca. 950 g)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer, gemahlen
Béchamel-Sauce
- 500 g Milch, kalt
- 50 g Butter
- 50 g Mehl
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 250 g Ricotta
- 1 Bio-Zitrone, abgeriebene Schale
- 30 g Zitronensaft
Fertig stellen
- 10 g Butter
- 12 Lasagneblätter (ohne Vorkochen)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2858 kJ / 686 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50min
Spinatwähe
55min
Quinoa-Broccoli-Gratin
1h 10min
Backofen-Maccheroncini mit Auberginen und Cherry-Tomaten
30 min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Linsen-Moussaka
2h 30min
Linsen-Lasagne
2h
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50min
Lauch-Penne-Pot
30 min
Vegetarische Carbonara
30 min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50min