Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 600 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 420 g Weißwein, trocken
- 20 g Speisestärke
- 20 g Kirschwasser
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Muskat
- ½ TL Paprika edelsüß
- ½ - 1 TL Thymian, getrocknet, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3848 kJ / 920 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorgonzola-Sauce
20 Min
Weiße Tomatensuppe
40min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4 Std. 30 Min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Tomaten-Risotto
35min
Maronencremesuppe
1 Std. 30 Min
Frankfurter Kräuter-Risotto
50min
Rieslingsuppe für TM6
30min
Blauschimmelkäse-Walnuss-Sauce
15 Min
Parmesan Kräuter Cracker
1小时
Risotto for One
35min
Käsefondue
15 Min