Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl
- ½ TL Salz
- 3 Eier
- 20 g natives Olivenöl
Walnuss-Preiselbeer-Pesto
- 80 g Walnusshälften
- 80 g Walnussöl
- 100 g Wild-Preiselbeeren
- Salz zum Abschmecken
- Himbeeressig zum Abschmecken
Salbei-Ziegenkäse-Füllung und Fertigstellung
- 6 Salbeiblätter
- 300 g Ziegenfrischkäse
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- 10 g Honig
- 2 Spritzer Zitronensaft
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1h 30 min
Crème brûlée
2sa 30 dk
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8sa 20 dk
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5 Std. 30 Min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1óra 40p
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1h 15 min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1 Std.
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1h 15 min
Steinpilz-Ravioli
1sa 20 dk
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Mousse au chocolat mit Banane
3sa 25 dk