Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 200 g braune Linsen (Kochzeit 25 Minuten, ohne Einweichen)
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 30 g Olivenöl
- 3 Rispentomaten, in Stücken
- 2 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- ½ Bund Petersilie, frisch
- 350 g Pasta getrocknet, Sorte Ditalini Rigati
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2247.5 kJ / 537.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Linsen- und Bohnensuppe
40 Min
Rigatoni mit Kürbis und Steinpilzpesto
40 Min
Nudelsuppe mit Räuchertofu
35 Min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3h
Ungarische Pilzsuppe
35 Min
Minestrone mit Kichererbsen
40 Min
Gemüse-Korma
55min
Kerala Fisch Curry
30 Min
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25 Min
Thai Burger
30 Min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 Std.
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2h 35min