Teripang dengan Babi Panggang

Teripang dengan Babi Panggang

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 porsi

Składniki

  • jahe segar
    10 g
  • bawang putih
    20 g
  • minyak sayur
    15 g
  • babi panggang (siobak) potong dadu (3 cm)
    300 g
  • cabai kering (opcjonalnie) buang bijinya, rendam hingga lunak
    5
  • teripang kering direndam, potong-potong (2-3 cm)
    350 g
  • kecap asin
    10 g
  • kecap hitam
    10 g
  • saus tiram
    1 sdm
  • air
    400 g
  • gula
    20 g
  • lada putih bubuk
    1 jumput

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 322 mg
Białko 18 g
Kalorie 704 kJ / 168 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie