Urządzenia i Akcesoria
Teripang dengan Babi Panggang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 porsi
Składniki
-
jahe segar10 g
-
bawang putih20 g
-
minyak sayur15 g
-
babi panggang (siobak) potong dadu (3 cm)300 g
-
cabai kering (opcjonalnie) buang bijinya, rendam hingga lunak5
-
teripang kering direndam, potong-potong (2-3 cm)350 g
-
kecap asin10 g
-
kecap hitam10 g
-
saus tiram1 sdm
-
air400 g
-
gula20 g
-
lada putih bubuk1 jumput
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
322 mg
Białko
18 g
Kalorie
704 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pesta Malam Imlek
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sapi Iris Dang Gui
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Tumis Sapi Kimchi
Brak ocen
Ayam Goreng Kunyit
Brak ocen
Daging Goreng Berempah
Brak ocen
Rendang Tok dengan Ketan Kuning
2 godz. 45 min
Ayam Santan Pedas
35 min
Bamia (Gulai Domba dengan Okra)
Brak ocen
Kalkun Kukus dengan Ricotta, Bayam dan Walnut
Brak ocen
Pastel Tutup Kari
Brak ocen
Sop Daging dengan Kembang Kol
2 godz.
Meatloaf
Brak ocen