Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 7 oz white quinoa
- 3 ½ oz chia seeds
- 7 oz corn starch
- 3 ½ oz arrowroot
Cupcakes
- 2 lemons
- 4 ½ oz sugar, plus extra to sprinkle
- 4 large eggs
- 5 oz vegetable oil
- 4 oz plain Greek yogurt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp dried instant yeast
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ⅛ tsp salt
- 2 oz confectioners sugar
- 1 tbsp whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1625.4 kJ / 388.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 135.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-Free Bread
1óra 50p
Gluten-Free Bagels
1óra 50p
Pistachio Cranberry Biscotti
2 Std.
Eggnog Bundt Cake
1h 45min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50p
Matcha Wreath Cookies
1 Std.
Vegan Pineapple Coconut Tart
8h 30min
Pan de Muerto
4 Std.
Pumpkin Pie Bread
1óra 20p
Pineapple and Coconut Squares
45p
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1óra 20p
Gluten-Free Banana Bread
55 Min