
Urządzenia i Akcesoria
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pieces
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
-
white quinoa7 oz
-
chia seeds3 ½ oz
-
corn starch7 oz
-
arrowroot3 ½ oz
Cupcakes
-
lemons2
-
sugar plus extra to sprinkle4 ½ oz
-
large eggs4
-
vegetable oil5 oz
-
plain Greek yogurt4 oz
-
poppy seeds1 tbsp
-
xanthan gum1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
baking powder½ tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt⅛ tsp
-
confectioners sugar2 oz
-
whole milk1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
388.5 kcal /
1625.4 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
135.3 mg