Dampet laks og grøntsager med gule ris

Dampet laks og grøntsager med gule ris

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 portion

Składniki

  • forårsløg skåret i stykker
    1
  • courgette skåret i tynde skiver
    55 gram
  • cherrytomater skåret i to
    10
  • laksefilet, frisk, med eller uden skind (ca. 1 filet)
    150 - 200 gram
  • salt til smag
  • sort peber, stødt til smag
  • citronsaft
    ½ tsk
  • citron skåret i tynde skiver
    ¼
  • vand
    1 liter
  • ris, langkornet
    55 gram
  • rosiner
    15 gram
    15 gram tranebær, tørrede
  • kanelstang
    ½
  • kardemommekapsel, hel
    1
  • salt
    ⅛ tsk
  • gurkemeje, stødt
    ¼ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1831 mg
Białko 46 g
Kalorie 2749 kJ / 657 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie