Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 90 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 5 g di lievito in polvere per dolci
Glassa
- 200 g di zucchero
- 20 g di albume
- 5 gocce di succo di limone
- colorante alimentare (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 288 kJ / 69 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 23 mg
Alternatywne przepisy
Crema di carote
40 dk
Tiramisù ai pistacchi
5j 30 menit
Crema di zucca sottovuoto
1sa
Treccine allo yogurt
6 Std. 30 Min
Polpette alla rucola
40 dk
Cuddure con le uova
2h
Panini ranocchio
3h 30min
Cream tart al cioccolato
8h
Torta soffice alle fragole
2h
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min
Brioches con il tuppo
3h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min