Lachs mit Apfeltopping, Brokkoli und Reis

Lachs mit Apfeltopping, Brokkoli und Reis

4.3 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Äpfel, säuerlich (z.B. Boskoop oder Elstar), entkernt und in Stücken (3 cm)
    200 g
    200 g Äpfel, Sorte Golden Delicious, entkernt und in Stücken (3 cm)
  • Schlagobers
    200 g
  • Salz
    3 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (1 ganzes Stück, Sushiqualität, min. 2,5 cm dick)
    600 - 700 g
Reis und Brokkoli
  • Wasser
    1000 g
  • Salz nach Geschmack
    2 ½ - 3 ½ TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Langkornreis
    220 g
  • Brokkoliröschen
    320 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 885 kcal / 3705 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 2006 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...