Frühstücks-Brotpudding mit Cheddar und Speck
TM5 TM6

Frühstücks-Brotpudding mit Cheddar und Speck

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 5 g Olivenöl, plus etwas mehr zum Einfetten
  • 300 g Weißbrot, in Würfeln (3 cm, siehe Tipp)
  • 200 g Cheddar, in Stücken (2 cm)
  • 160 g Speck, geräuchert, in Scheiben, grob gewürfelt
  • 600 g Milch
  • 8 Eier (Größe M)
  • 1 TL Salz
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1762 kJ / 421 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Błonnik
2 g
Sód
895 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy