Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa s/ pele
- 150 g bolacha Maria
- 60 g manteiga s/ sal à temperatura ambiente
-
60
g licor de amêndoa amarga
lub 60 g rum - 170 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g óleo de girassol
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 644.3 kJ / 154 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo panda
3hod.
Doce de morangos e chocolate - TM6
20 Min
Cajuzinho
1 Std. 30 Min
Licor de morango
2小时 15 分钟
Salame surpresa de Páscoa
50min
Bimbynellos da Cátia Domingues
3hod.
Cheesecake a vapor
1小时 15 分钟
Gomas de Coca-Cola
3h 5min
Bombons de creme de chocolate e avelã
2 Std.
Dedos de amêndoa
2 Std.
Cake pops de chocolate branco
24h
Gomas sem açúcar
3hod.