Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 175 g vinho branco seco
- 300 g farinha tipo 65
-
200
g farinha tipo 00
lub 200 g farinha tipo 65 - 150 g azeite
- 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 519.8 kJ / 124.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1h 10min
Bolo de bolachas e chocolate sem glúten
35min
Feijoada à marinheiro
1h
Tarte de chocolate e pera espiralizada - TM6
Brak ocen
Pão de forma sem glúten
14 Std.
Coelhinhos de pão com recheio de queijo derretido
45 min
Terrine de beterraba e queijo de cabra - TM6
Brak ocen
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Árvores de bolachas
2 Std. 40 Min
Pãezinhos enfarinhados
1 Std. 55 Min
Pães de leite
1 godz. 35 min
Pão de cenoura
1h 40min