Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 175 g vinho branco seco
- 300 g farinha tipo 65
-
200
g farinha tipo 00
lub 200 g farinha tipo 65 - 150 g azeite
- 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 519.8 kJ / 124.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Freitas
45 Min
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM5
25 Min
Limoncello
48 godz.
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35 Min
Bolo de Aniversário
Brak ocen
Donuts holandeses (Oliebollen)
1 Std. 45 Min
Xarope de vinho tinto
Brak ocen
Salada de couve-flor e batata
30 Min
Beijo de dama
Brak ocen
Coração de figo
40 Min
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1h 15min
Pão pita com presunto, espinafres e molho de iogurte
Brak ocen