Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 3 瓣 蒜头
- 2 片 姜
- 3 根 新鲜小米椒 ,切粒
- 2 克 花椒 ,约½茶匙
- 300 克 鸡腿肉 ,去皮切小块
- 100 克 二荆条 ,切粒
- 10 克 生抽
- 5 克 蚝油
- 1 克 糖 ,约¼茶匙
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 2199.6 kJ / 525.7 kcal
- Białko
- 61.6 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 796.4 mg