Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g Hefe, zerbröselt
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30min
Quarkstuten
1h 30min
Weltmeisterbrot
5h
Pfeffer-Brötchen
2h
Fladenbrot
2h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Dinkel-Seelen
9 Std.
Krustis
3 Std. 30 Min
Baguettes auf die Schnelle
50min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10 min
Dinkel-Bürli
11 godz.