Pizza bianca de invierno estilo Chicago

Pizza bianca de invierno estilo Chicago

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 rebanadas

Składniki

  • 180 g de agua
  • 5 g de levadura fresca
  • 1 pizca de azúcar
  • 350 g de harina de trigo
  • 50 g de semolina fina
  • 30 g de aceite de oliva
  • ⅘ cdita de sal
  • 1 diente de ajo
  • 5 g de hojas de salvia fresca
  • 200 g de queso ricotta
  • 250 g de mozzarella en piezas
  • aceite de oliva para engrasar
  • harina de trigo para enharinar
  • 200 g de corazones de alcachofa en salmuera en aceite, escurridos, picados groseramente
  • chiles jalapeños en escabeche en rebanadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanadas

Sód 427.8 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1525.7 kJ / 364.7 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...