Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de agua
- 5 g de levadura fresca
- 1 pizca de azúcar
- 350 g de harina de trigo
- 50 g de semolina fina
- 30 g de aceite de oliva
- ⅘ cdita de sal
- 1 diente de ajo
- 5 g de hojas de salvia fresca
- 200 g de queso ricotta
- 250 g de mozzarella, en piezas
- aceite de oliva, para engrasar
- harina de trigo, para enharinar
- 200 g de corazones de alcachofa en salmuera, en aceite, escurridos, picados groseramente
- chiles jalapeños en escabeche, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1525.7 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 427.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepas Suzette
1 godz. 15 min
Tamales Chiapanecos
2 godz. 30 min
Mini Pavlovas con helado de frambuesa
13 Std.
Chile en nogada
3h
Tarta vegana de limón y té negro
1h 30min
Galletas sándwich de mantequilla de cacahuate
30 min
Pan con huevos y tomates secos.
1h 30min
Gozleme
1 godz. 20 min
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46min
Pastafrola de membrillo con nueces
2h 20min
Crema Batida de coco
10min
Mousse de cilantro
2h 20min