Piza branca de Inverno

Piza branca de Inverno

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 doses

Składniki

  • água
    180 g
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • açúcar
    1 pitada de
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    350 g
  • sêmola de trigo
    50 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ¾ c. chá de
  • alho
    1 dente de
  • folhas de salva fresca
    5 g
  • queijo ricota
    200 g
  • queijo mozarela cortado em pedaços
    250 g
  • corações de alcachofra em conserva picados grosseiramente (ver dica)
    200 g
  • Malaguetas em vinagre q.b. p/ guarnecer (ver dica)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 497.7 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 1529.1 kJ / 365.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 41.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...