Menu: Boeuf bourguignon; Pudim morno com calda de limão

Menu: Boeuf bourguignon; Pudim morno com calda de limão

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 doses

Składniki

Pudim e calda de limão
  • sumo de limão
    160 g
  • água
    850 g
  • açúcar amarelo
    280 g
  • casca de limão
    4 - 6 tiras de
  • leite
    15 g
  • manteiga
    60 g
  • farinha tipo 65
    130 g
  • fermento em pó p/ bolos
    2 c. chá de
  • ovos
    2
Boeuf bourguignon
  • dentes de alho
    3
  • cebola cortada em pedaços
    200 - 250 g
  • azeite
    15 g
  • ramo de cheiros (folha de louro, tomilho e salsa)
    1
  • carne de vaca s/ nervos e s/ ossos cortada em cubos (2-3 cm aprox.) (de preferência alcatra ou bochecha)
    700 g
  • bacon curado e fumado cortado em tiras
    150 g
  • vinho tinto
    300 g
  • água
    200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    2 pitadas de
  • cogumelos Paris
    200 g
  • cenoura
    300 g
  • amido de milho (opcjonalnie)
    1 - 2 c. sopa de
  • Baguete cortada em fatias p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1092.3 kcal / 4570 kJ
Białko 53.2 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 115 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Sód 1279.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...