Wersje kompatybilne
Rolos de crepes com recheio de fiambre e abacate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 150 g fatias de bacon (8 fatias aprox.)
- 2 ovos
- 1 c. sopa de azeite, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 250 g farinha
- 1 c. chá de sal
Recheio de fiambre
- 150 g fiambre
- 100 g queijo-creme
- ½ lima (raspa e sumo)
Recheio de abacate
- 3 abacates maduros s/ casca e s/ caroços
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 429.8 kJ / 102.7 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 166.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queques de cenoura
1 Std. 40 Min
Baguetes com pasta de atum
30min
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40min
Arroz mexicano com Pulled Pork
45min
Bolachas de Parmesão e ervas
1 Std. 35 Min
Mini árvores de Natal
45min
Brioche de presunto e queijo
45min
Sanduíche de cookies com manteiga de amendoim
30min
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Batido de pêssego
5 Min
Argolas de limão e canela
2h 15min
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1h 10min