Portakal Soslu Tavuk Baget

Portakal Soslu Tavuk Baget

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 adet

Składniki

Tavuk
  • derili tavuk baget (ortalama 1900-2000 g)
    12
  • susam yağı
    2 yk
  • tuz damak tadınıza göre
  • karabiber damak tadınıza göre
Portakal Sosu
  • zencefil, taze kök soyulmuş, küçük parçalara bölünmüş
    15 g
  • diş sarımsak
    1
  • tane karabiber
    ½ tk
  • soğan dörde bölünmüş
    115 g
  • susam yağı
    1 yk
  • portakal marmeladı
    170 g
  • hoisin sosu
    15 g
  • soya sosu
    30 g
  • yıldız anason
    1 adet
  • kimyon
    ½ tk
  • kırmızı pul biber
    ½ tk
  • mısır nişastası
    1 yk
  • su
    1 yk
  • susam tohumu, herhangi bir renk süslemek için
  • portakal süslemek için, dilimlenmiş
  • pirinç haşlanmış, servis için

Wartości odżywcze na 1 adet

Kalorie 503.2 kcal / 2105.5 kJ
Białko 32.3 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 312.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...