Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tavuk
- 12 derili tavuk baget (ortalama 1900-2000 g)
- 2 yk susam yağı
- tuz, damak tadınıza göre
- karabiber, damak tadınıza göre
Portakal Sosu
- 15 g zencefil, taze kök, soyulmuş, küçük parçalara bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- ½ tk tane karabiber
- 115 g soğan, dörde bölünmüş
- 1 yk susam yağı
- 170 g portakal marmeladı
- 15 g hoisin sosu
- 30 g soya sosu
- 1 adet yıldız anason
- ½ tk kimyon
- ½ tk kırmızı pul biber
- 1 yk mısır nişastası
- 1 yk su
- susam tohumu, herhangi bir renk, süslemek için
- portakal, süslemek için, dilimlenmiş
- pirinç, haşlanmış, servis için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 2105.5 kJ / 503.2 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 312.1 mg
Alternatywne przepisy
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
1h 10min
Sebzeli Kızarmış Tavuk
1h 10min
Fırında Chermoula Soslu Sebzeli Çipura
1h
Bearnez Soslu Bonfile
Keine Bewertungen
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1h
Karnabaharlı Pilav ve Köri Soslu Köfte
1h 5min
Kıvrık Sebzeli, Hellim Peynirli Tart
Keine Bewertungen
Otlu Tereyağlı Kontrfile, Biberiyeli Patates ve Brokoli
45 Min
Tatlı Patates ve Remoulade Soslu Bonfile
1h 30min
Fresa Colada Mokteyl
5 Min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1h 30min
Kuru Fasulye
10 Std.