Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g su
- 450 g Brüksel lahanası, temizlenmiş, ikiye bölünmüş, (bk. öneriler)
- 140 g bal kabağı, soyulmuş ve küp küp kesilmiş (1 cm)
- 60 g tereyağı, parçalara bölünmüş
-
80
g pikan cevizi
lub 80 g ceviz - 50 g turna yemişi, kurutulmuş
- 25 g esmer şeker
- 30 g balzamik sirke
- 15 g taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık ½ limon)
- ½ tk pul biber
- 1 tutam tuz
- ¼ tk karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1056 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Buharda pişmiş havuç (dilimlenmiş)
35 Min
Beşamel Soslu Peynirli Karnabahar
55min
Plaska
1h 15 min
Fırın Mücver
50min
Buharda pişmiş brokoli
20 min
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45min
Hindistan Cevizi Sütlü Bal Kabağı Çorbası
40min
Glütensiz Şekersiz Vejetaryen Kek
3h
Buharda pişmiş karnabahar
30min
Fırında Ispanaklı Yumurta
35 Min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50min
Bal Kabağı Çorbası
35 Min