Bolo de amêndoa e xarope de clementina
TM6 TM5 TM31

Bolo de amêndoa e xarope de clementina

4.5 (2 oceny)

Składniki

Bolo

  • 280 g amêndoa
  • 300 g açúcar
  • 2 clementinas (casca, só a parte laranja)
  • 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
  • 5 ovos
  • 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar

Calda

  • 80 g açúcar
  • 2 clementinas (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
  • 1 limão (casca, cortada em tiras finas, e sumo)

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2818.4 kJ / 673.6 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
40.8 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Błonnik
5.6 g
Sód
46.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy