Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 280 g amêndoa
- 300 g açúcar
- 2 clementinas (casca, só a parte laranja)
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 5 ovos
- 100 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
Calda
- 80 g açúcar
- 2 clementinas (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
- 1 limão (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2818.4 kJ / 673.6 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 46.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1 Std. 10 Min
Pão doce
3 Std. 10 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 Std. 10 Min
Petits Fours de amêndoa
30min
Tarte de marmelo
50min
Madalenas de mel
35min
Bolo de cranberries e pistácios
1 Std.
Bolo de abóbora de Halloween
4h
Bolo de sobras de marmelada
30min
Bolo de claras e chocolate
50min
Bolo de amêndoa e chocolate
50min
Bolo de maçã e noz
1 godz. 5 min