Bolo de amêndoa e xarope de clementina

Bolo de amêndoa e xarope de clementina

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
8 doses

Składniki

Bolo
  • amêndoa
    280 g
  • açúcar
    300 g
  • clementinas (casca, só a parte laranja)
    2
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    200 g
  • ovos
    5
  • farinha tipo 55 mais q.b. p/ polvilhar
    100 g
Calda
  • açúcar
    80 g
  • clementinas (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
    2
  • limão (casca, cortada em tiras finas, e sumo)
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 673.6 kcal / 2818.4 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 40.8 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 46.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...