Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g coentros, mais q.b. p/ servir
- 100 g amendoim c/ sal, mais q.b. p/ servir
- 2 malaguetas vermelhas s/ sementes (opcjonalnie)
- 15 g citronela
- 30 g gengibre fresco
- 20 g óleo
- 20 g óleo de sésamo
- 15 g açúcar amarelo
- 30 g molho de peixe
- 550 g água
- 400 g leite de coco
- 100 g ervilhas de quebrar
- 50 g massa tipo noodles
- 300 g camarão s/ casca
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2468.7 kJ / 590 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1164.3 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de cebola gratinada
35min
Sopa de alho
1 Std. 10 Min
Harira - Sopa de lentilhas com carne
2h
Creme de cogumelos
20 Min
Creme de alho
1 Std. 10 Min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Vichyssoise de espargos
40min
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50min
Sopa de feijão-branco
25 Min
Sopa de frango e lentilhas
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min