Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa piccante
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 150 g di peperone, privato dei semini e a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cipolla in quarti
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di aceto di vino bianco
- 20 g di acqua
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
Mozzarella stick
- olio per frittura
- farina tipo 00 q.b.
- 3 uova
- pangrattato
- corn flakes sbriciolati
- 500 g di mozzarella per pizza
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709.7 kJ / 408.7 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 598 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti alle erbe aromatiche e Parmigiano Reggiano
2 Std.
Crocchette di pollo e patate
50min
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Smoothie ACE
10min
Barrette frozen mango, cocco e mirtilli
6hod. 10min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 40 Min
Spritz analcolico basilico e pompelmo
30min
Pizza fantasmagorica
3h 30min
Patate speziate
30min
Frullato rosso
10min
Cannelloni al ragù
1 Std. 30 Min
Spaghetti al sugo di polpettine
1 Std. 30 Min