Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit Base Dough
- 200 g blanched almonds
- 1 medium egg
- 40 g cornflour
- 30 g vegan margarine
- 60 g caster sugar
- ½ tsp gluten-free baking powder
- 2 pinches fine sea salt
Vegan Caramel
- 250 g caster sugar
- 280 - 310 g coconut cream, to taste
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 50 g vegan margarine, cold and in one piece
- 1 Tbsp vinegar
Vanilla Cream
- 50 g water
- 170 g caster sugar
- 5 g vanilla sugar, homemade
- 150 g aquafaba (tinned chickpea liquid)
- 2 - 3 drops lemon juice
Chocolate Sauce
- 200 g vegan dark chocolate, small pieces or callets
- 30 g coconut oil
- 40 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2146 kJ / 512.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 110.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Sponge Cake
1h 10min
Gooey Hot Chocolate Cookie
2h 40 min
Gluten-free Scones with Berry Chia Jam
1h
Apple Tart (TM6)
Brak ocen
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2h 15 min
Gluten and Dairy-free Tiramisu
9 Std. 20 Min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Brak ocen
Banana Bread
1h 50min
Cocoa Nib Chocolate Milk (Metric)
10 min
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
2h
Chewy Mint Choc Protein Bites
4 godz. 30 min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2sa 50 dk