Urządzenia i Akcesoria
Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 pieces
Składniki
Biscuit Base Dough
-
blanched almonds200 g
-
medium egg1
-
cornflour40 g
-
vegan margarine30 g
-
caster sugar60 g
-
gluten-free baking powder½ tsp
-
fine sea salt2 pinches
Vegan Caramel
-
caster sugar250 g
-
coconut cream to taste280 - 310 g
-
water1030 g
-
lemon juice1 tsp
-
vegan margarine cold and in one piece50 g
-
vinegar1 Tbsp
Vanilla Cream
-
water50 g
-
caster sugar170 g
-
vanilla sugar, homemade5 g
-
aquafaba (tinned chickpea liquid)150 g
-
lemon juice2 - 3 drops
Chocolate Sauce
-
vegan dark chocolate small pieces or callets200 g
-
coconut oil30 g
-
tinned coconut milk40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
110.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
2146 kJ /
512.9 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
57.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 Std. 55 Min
Caramel Pecan Macarons
2 Std. 15 Min
White Chocolate Mousse with Aquafaba
3 Std. 30 Min
Pinot Freezio - Pineapple White Wine Slushies
5 Min
Cucumber Lime Sorbet
8 Std. 10 Min
Paris Dakar
5 Min
Mojito
5 Min
Chocolate and Sesame Ganache
13 Std.
Fruity Quinoa Puddings with Raspberry Sauce
2 Std.
Kimchi butter
1 Std. 10 Min
Brandy Hot Chocolate
15 Min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 Std. 45 Min