Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduja Cake
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g blanched hazelnuts
- 80 g cornflakes, gluten free
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- ½ tsp fine sea salt
- 6 large eggs, separated
- 200 g caster sugar
- 4 Tbsp almond liqueur
Ganache
- 300 g double cream
- 200 g hazelnut chocolate spread
- 160 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 40 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3219.7 kJ / 769.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 340.5 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Neapolitan Pizza
9 Std.
Christmas Hot Chocolate
15 min
Sticky Buns
3 godz. 45 min
Fresh Chickpea Pasta
Brak ocen
Mushroom Wellington
2h 20min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 Std.
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12h 55min
Chocolate Cheesecake with Marshmallow Topping
3h 5 min.
Brioche Berry Pudding
1h
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min