
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduja Cake
- 200 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 200 g blanched hazelnuts
- 80 g cornflakes gluten free
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
- ½ tsp fine sea salt
- 6 large eggs separated
- 200 g caster sugar
- 4 Tbsp almond liqueur (opcjonalnie)
Ganache
- 300 g double cream
- 200 g hazelnut chocolate spread
- 160 g dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
- 40 g unsalted butter diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 769.5 kcal / 3219.7 kJ
- Białko
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Sód
- 340.5 mg