
Urządzenia i Akcesoria
Flourless Gianduja Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices
Składniki
Gianduja Cake
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing200 g
-
blanched hazelnuts200 g
-
cornflakes gluten free80 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
large eggs separated6
-
caster sugar200 g
-
almond liqueur (opcjonalnie)4 Tbsp
Ganache
-
double cream300 g
-
hazelnut chocolate spread200 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets160 g
-
unsalted butter diced40 g
-
fine sea salt½ tsp
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
769.5 kcal /
3219.7 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
30.6 g
Sód
340.5 mg