Flourless Gianduja Cake

Flourless Gianduja Cake

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices

Składniki

Gianduja Cake
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    200 g
  • blanched hazelnuts
    200 g
  • cornflakes gluten free
    80 g
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    200 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • large eggs separated
    6
  • caster sugar
    200 g
  • almond liqueur (opcjonalnie)
    4 Tbsp
Ganache
  • double cream
    300 g
  • hazelnut chocolate spread
    200 g
  • dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
    160 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • fine sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 769.5 kcal / 3219.7 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 58.5 g
Węglowodany 50.5 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 30.6 g
Sód 340.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...