Urządzenia i Akcesoria
Flourless Gianduja Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices
Składniki
Gianduja Cake
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing200 g
-
blanched hazelnuts200 g
-
cornflakes gluten free80 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
large eggs separated6
-
caster sugar200 g
-
almond liqueur (opcjonalnie)4 Tbsp
Ganache
-
double cream300 g
-
hazelnut chocolate spread200 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets160 g
-
unsalted butter diced40 g
-
fine sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
340.5 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
3219.7 kJ /
769.5 kcal
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
30.6 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Sponge Cake
1 godz.
Royal Mountains Apple Pie (Szarlotka „królewskie góry”)
1 godz. 45 min
Goat's Cheese Frittata Sandwiches with Caramelised Red Onion Chutney
Brak ocen
Date and Nut Balls
20 min
Beetroot Curls Salad with Feta and Walnuts
15 min
Vanilla Coffee Frappé
4 godz. 25 min
Dairy-free Chocolate Sauce
5 min
Celeriac Remoulade
Brak ocen
Yoghurt Cake
1 godz.
Vegan Aioli Sauce
10 min
Chocolate Brioche
5 godz.
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 godz. 20 min