Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rahmkuchen
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 250 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Vanilleschote, in Stücken
- 5 Eier
- 280 g Mehl
- 150 g Sahne
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Erdbeerkompott
- 250 g roter Traubensaft
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
-
500
g Erdbeeren
lub 500 g Erdbeeren, TK (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Apfel mit Vanille-Espuma
20 min
Christstollen-Cantuccini
2h 30 min
Bombardino-Kuchen
4h 30 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1h 30min
Apfel-Gugelhupf
2h 30 min
Ameisenkuchen
2h
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1h 30min