Salade de poulet, amandes et canneberges

Salade de poulet, amandes et canneberges

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'amandes effilées
  • 140 g de mayonnaise
  • 100 g de pomme verte en quartiers (env. ½ pomme moyenne)
  • 60 g d'oignon rouge en quartiers (env. ½ oignon moyen)
  • 85 g de céleri en tranches (2,5 cm/1 po), (env. 2 tiges)
  • 100 g de canneberges séchées
  • 15 g de jus de lime (env. ½ lime)
  • ⅛ c. à thé de sel selon le goût
  • ⅛ c. à thé de poivre noir moulu selon le goût
  • 400 g de blanc de volaille cuit, en cubes (2,5 cm/1 po)
    400 g de blanc de poulet, rôti, en cubes (2,5 cm/1 po)
  • 4 - 5 brins de ciboulette fraîche selon le goût
    4 - 5 brins d'estragon frais, feuilles seulement, selon le goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 366.9 mg
Białko 23 g
Kalorie 2375.4 kJ / 567.7 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...