Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zweiglein Petersilie, frisch, Blättchen und Stängel
- 100 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
-
200
g Semmeln, altbacken, in Stücken (2-3 cm)
lub 200 g Semmelbrösel - 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in dünnen Scheiben (3-5 mm)
- 2 TL Salz
- 100 g Milch
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Faschiertes, gemischt (Rind- und Schweinefleisch)
- 3 Eier (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1830.5 kJ / 438 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1269 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisfleisch One-Pot
45 Min
Osternest aus Germteig
2j
Osterpinze
2j 30 menit
Zandergulasch mit Petersilerdäpfeln
1j
Wilder Wurzel-Topf
2h 45 min
Fisolengulasch
1h 10 min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Marzipan Glücksschweinchen
2j 30 menit
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2j
Mediterranes Hühnergeschnetzeltes mit Bulgur
50 menit
Faschierter Braten mit Zucchini, Speck und Mozzarella
1j 20 menit
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min