Braten aus Erdäpfelpüree und Faschiertem

Braten aus Erdäpfelpüree und Faschiertem

3.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch Blättchen und Stängel
    2 Zweiglein
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Semmeln, altbacken in Stücken (2-3 cm)
    200 g
    200 g Semmelbrösel
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in dünnen Scheiben (3-5 mm)
    250 g
  • Salz
    2 TL
  • Milch
    100 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
    10 g
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Faschiertes, gemischt (Rind- und Schweinefleisch)
    500 g
  • Eier (Größe M)
    3

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 438 kcal / 1830.5 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1269 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...