Stegt fisk med syltede grøntsager og tamarindsovs

Stegt fisk med syltede grøntsager og tamarindsovs

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

  • kinaradiser
    200 g
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • riseddike
    5 spsk
  • sukker
    1 tsk
  • mirin
    2 spsk
  • hvedemel
    20 g
  • majsmel
    20 g
  • ingefær, stødt
    1 tsk
  • kanel, stødt
    1 tsk
  • salt plus 1 knivspids til at krydre
    1 ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • vand
    1080 g
  • linser, sort beluga, tørret
    100 g
  • fed hvidløg
    4
  • vegetabilsk olie plus ekstra til stegning
    20 g
  • chili, tørret i flager
    2 - 3 knivspidser
  • farin
    80 - 100 g
    80 g palmesukker, alle typer
  • tamari
    80 g
  • kokosmælk
    200 g
  • havaborrefilet (4-6 stykker), med skind
    800 g
    800 g hvid fisk, filet, med skind
  • citron kun tynde afskalninger af huden
    1
  • rød chili, frisk skåret i tynde strimler
    1
  • mikrogrønt til pynt

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1089 mg
Białko 47 g
Kalorie 2668 kJ / 638 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie