Urządzenia i Akcesoria
Classic Swiss Fondue
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
Emmental cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.)7 oz
-
Gruyère cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.), divided21 oz
-
dry white wine divided15 oz
-
corn starch (approx. 2 heaping tbsp)1 oz
-
Kirsch (see Tip)1 oz
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg½ tsp
-
sweet paprika½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
39 g
Kalorie
2615 kJ /
625 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cheese Please!
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Béarnaise sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Barbecue Hollandaise
20 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Black Garlic and Onion Jam
55 min
Basil Pesto (TM5 Metric)
10 min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10 godz. 55 min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1 godz.