Classic Swiss Fondue

Classic Swiss Fondue

4.1 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • Emmental cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.)
    7 oz
  • Gruyère cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.), divided
    21 oz
  • dry white wine divided
    15 oz
  • corn starch (approx. 2 heaping tbsp)
    1 oz
  • Kirsch (see Tip)
    1 oz
  • ground black pepper
    2 pinches
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 625 kcal / 2615 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...