Urządzenia i Akcesoria
Classic Swiss Fondue
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
Emmental cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.)7 oz
-
Gruyère cheese remove rinds, cut into pieces (approx. ¾ in.), divided21 oz
-
dry white wine divided15 oz
-
corn starch (approx. 2 heaping tbsp)1 oz
-
Kirsch (see Tip)1 oz
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg½ tsp
-
sweet paprika½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
39 g
Kalorie
2615 kJ /
625 kcal
Tłuszcz
41 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cheese Please!
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Spicy Lemon Vinaigrette
5 min
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2 godz.
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 godz. 30 min
Meyer Lemon Bars
40 min
Balsamic Reduction
20 min
Citrus Margarita
10 min
Key Lime Pie
4 godz. 40 min
Hot Fudge Sauce
1 godz. 20 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Key Lime Pie
4 godz. 40 min
Southwest Creamed Corn
25 min
Marinara Dipping Sauce
10 min