DIY pizza pockets

DIY pizza pockets

4.8 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
14 portions

Składniki

Pizza dough
  • water
    220 g
  • white sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour plus extra to dust
    400 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • sea salt
    1 tsp
Pizza pockets
  • mozzarella cheese cut into pieces (3 cm)
    60 g
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • extra virgin olive oil plus extra to brush
    20 g
  • vegetables (e.g zucchini, carrot, capsicum, onion, spinach), cut into quarters
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh tomato cut into quarters and deseeded
    1
  • tomato paste
    100 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • ham slices, cut into strips
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 186.5 kcal / 780.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 270 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...