Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 沙葛 ,去皮并切成适合通过进料器宽部的块状
- 100 克 红萝卜 ,去皮
- 100 克 包菜 ,切成适合通过进料器宽部的楔形块
- 20 克 蒜瓣
- 30 克 小红葱
- 20 克 植物油
- 30 克 干香菇 ,浸软并切成薄片
- 20 克 干鱿鱼丝 ,洗净
- 100 克 鸡胸肉 ,去皮,切成条状 (3-5毫米)
- 20 克 蚝油 ,适量调味
- 40 - 50 克 酱青 ,适量调味
-
1
茶匙 自制鸡精酱 (参考贴士)
lub 香菇调味粉 - 1 小撮 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g